Vam bo država zaradi neprijavljenih dohodkov pobrala 70-odstotkov?!

Konec bančne tajnosti, nove težave? Imate račun v tujini in ne morete ali nočete dokazati izvora svojega premoženja? Berite dalje…


 


Boste leta in leta skrivali gotovino pred državo? To nikakor ni rešitev!
 

Konec bančne tajnosti

Avstrija je nedavno tega odpravila načelo davčne tajnosti, kar je med Slovenci povzročilo pravo paniko. Če ste lastnik bančnega računa v Avstriji in ga pri nas niste prijavili, potem je smiselno, da se pozanimate o tem, kaj vas čaka. Več lahko preberete tukaj. Tisti, ki imate pri naši sosedi že prijavljen bančni račun, ste lahko brez skrbi, seveda, če ste plačali tudi davke od prihodkov v tujini. V primeru, da vaša vest ni čista, pa vas to lahko tudi udari po žepu. Kako je s sankcijami, lahko preverite tukaj. Razkriti bodo tudi tisti računi, ki jih imate odprte v Švici. Seznam držav, ki so pristopile k izmenjavi informacij o finančnih računih, lahko preverite tukaj. Po podatkih OECD zaradi izogibanja davkom države na leto izgubijo od 100 do 240 milijard dolarjev oziroma od štiri do deset odstotkov davčnih svetovnih prihodkov.

Račun v tujini sem zaprl, kaj pa naj zdaj z denarjem?!

Račun v tujini ste zaprli, kar pomeni, da imate sedaj gotovino, ki je najverjetneje ne želite skrivati pod žimnico. Lahko jo seveda hranite doma ali v sefu, če znesek ni visok, težav pravzaprav nimate. Če dohodkov niste prijavili, pa bi jih morali, potem govorimo o davčni utaji ali goljufiji zoper državo. Prav tako morate prijaviti vsak račun v tujini, ne glede na to, koliko sredstev je na računu. Če računa ne prijavite, fizičnim osebam grozi od 200 do 1.200 evrov, fizičnim osebam z dejavnostjo od 800 do 10.000 evrov, pravnim osebam pa od 1.200 do 30.000 evrov.

 

*Kakšne so rešitve vaših težav?

  1. Samoprijavite se! Namreč, če boste to storili sami, še preden Furs dobi podatke o vaših računih, se boste lahko izognili kazni. Plačali boste sicer davek in obresti, ne pa tudi kazni.

  2. Denar hranite v sefu ali doma (na varnem mestu), vendar ta možnost ni optimalna.

  3. Čim prej se posvetujte s finančnim strokovnjakom, ker je vsak primer poseben in vas lahko neprimerno reševanje zagate stane več kot bi želeli!

Pri INDIVIDA & Partnerji smo raziskali vse možnosti rešitev tovrstnih težav, zato smo pravi naslov za pomoč!

Po objavi medijev, da je konec  bančne tajnosti v Avstriji, se je na nas obrnilo veliko posameznikov, ki smo jim uspešno pomagali.


Pokličite nas na 0590 81460 in našli bomo optimalno rešitev tudi za vas!
                                                 

*Zagotavljamo vam strokovnost, diskretnost in varstvo podatkov.


*Kaj pa, če ne želim/ne morem dokazati izvora svojega premoženja?!

Zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora (ZOPNI) je stopil v veljavo konec leta 2011. Njegov namen je preprečevanje pridobivanja in uporabe premoženja nezakonitega izvora zaradi varstva pridobivanja premoženja na zakonit način. Premoženje je nezakonitega izvora, če ni dokazano, da je bilo pridobljeno iz zakonitih dohodkov oziroma na zakonit način. Postopek finančne preiskave po tem zakonu se izvede, če se izkažejo razlogi za sum, da posamezne osebe razpolagajo s premoženjem nezakonitega izvora in njegova skupna vrednost presega 50.000 evrov. Finančna preiskava lahko traja največ eno leto, izjemoma se lahko podaljša za največ šest mesecev. Spremembe zakona so začele veljati leta 2014, novost je ta, da se izvor premoženja ugotavlja za deset in ne več pet let nazaj. V vsakem primeru morate za obdobje 10 let imeti vsa dokazila o izvoru vašega premoženja. V nasprotnem primeru vas čaka obdavčitev v višini 70 % vrednosti premoženja.

 

Viri: oecd.org, skladi.com, pisrs.si

Jednoduché rozhodnutím pro jednodušší a je zřejmé, ale musíte říci o tomto muži viagra stačí otevřít oči. Dávkování je vždy jiná. Chcete-li být přesná pro každého člověka je to jiné.

Priporočamo

Top novice

Razno